Au început pe net să apară și postări legate de efectele pozitive ale pandemiei de Covid 19, cu majoritatea dintre ele rezonând și eu fiindcă am beneficiat din plin de ele. A fost o perioadă în care am (re)învățat să construiesc acel echilibru familial de care e nevoie ca cei dragi să poată trece cu bine printr-o stare a lucrurilor cu care nu erau obișnuiți. Nu a fost ușor, de multe ori simțeam și eu că ajung la capătul puterilor după zile și zile întregi de rutină (trezit, spalat, mâncat, activități, spălat, mâncat, culcat, trezit, activități, mâncat, spălat, culcat??), presărate cu tooot felul de chestii surprinzătoare, care nu semănau niciodată cu ceva ce am mai văzut sau auzit înainte! ? Și nu pot să spun că am avut vreun moment de plictiseală! Cum aș fi putut, cu trei copii mereu puși pe joacă și descoperiri? Am auzit de un catralion de ori “maaaaaami” combinat cu toate cerințele posibile de ajutor. Am auzit chiar și “maaaaami, vino că ți s-a trezit bebelușul”? fiindcă bebelușul era numai al meu atunci când se găsea să se trezească fix în mijlocul unei partide super antrenante de “Nu te supăra, frate”. ?

Am și izbânzi, dacă stau bine să mă gândesc?, sunt prea multe ca să le enumăr dar copiii au făcut rost de achiziții grozave în perioada asta și sunt tare mândră de ei! ?

Dincolo de toate, este cât se poate de real beneficiul adus naturii de încetinirea activităților umane în perioada pandemiei. Planeta avea nevoie de un shut down și restart, ca să mai respire și ea nițel după atâta poluare industrială la scară largă și trafic terestru, maritim și aerian amețitor! Oamenii aveau nevoie de timp petrecut mai aproape de familie, copiii aveau nevoie de părinții lor în această epocă a vitezei, când principala scuză (reală, de altfel) înaintată era aceea de a nu avea, pur și simplu, timp. Mâncarea gătită acasă și nu comandată la fast-food și-a recâștigat valoarea pierdută, uitată sau ignorată și ce bine ar fi dacă lucrurile ar rămâne la fel și mai departe! Somnul, liniștea și meditația și-au găsit împlinirea în perioada aceasta, în sfârșit unii oameni atât de angrenați în mecanismele axate pe producerea de bani, muncind din zori până în noapte, au putut să simtă, după multă vreme, gustul relaxării!…

Este minunat să ai locul tău pe care să-l poți numi acasă, unde să simți că niciun rău nu te poate ajunge și unde poți să te bucuri de ai tăi în orice clipă! Dincolo de restricționarea libertății de mișcare și a instalării fricii de îmbolnăvire de acum încolo, statul acasă poate însemna binecuvântare pentru familia ta!

La noi acasă s-a râs mult în izolare, am inventat rețete noi, am gătit, am stricat și am reparat prin casă, am dibuit noi metode de distracție indoor, am făcut tobogan din ușile camerelor și șotron din benzi de hârtie, am adormit și ne-am trezit unii lângă alții, am întors casa pe dos și am așezat-o la loc, diferită de cum a fost! ?

Și suntem fericiți! Și-I mulțumim lui Dumnezeu și pentru timpul acesta! ?? Echilibrul nostru se găsește în familie!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.