Perioada aceasta de dinainte de vacanța de iarnă este în general una supraaglomerată și agitată pentru mine și ai mei. Însă anul acesta parcă le-am dus pe toate la extrem fiindcă am fost parte din multe proiecte, în general muzicale, care au trebuit, fiecare, pregătite cu atenție, migală și sacrificiu. Și când spun sacrificiu nu mă mai refer doar la oboseală fizică și psihică ci, mai ales, la mult, mult timp dedicat și ocupat cu repetițiile. Timp care s-a scurs ca nisipul uscat printre degete și în care mi-am implicat copiii mai mult cu rol pasiv decât activ. De aceea, împreună cu soțul meu am luat decizia ca, acum că evenimentele pentru care ne-am pregătit atât de intens s-au derulat cu bine, ultima săptămână de grădi și școală înainte de vacanța de iarnă să le-o dedicăm copiilor noștri dragi și răbdători, care posibil să aibă de ales între două viitoare variante după zecile de ore de repetiții de cor la care au asistat: fie să îndrăgească muzica și să devină muzicieni serioși, fie să nu mai vrea vreodată să aibă tangență cu ea! ? Suntem conștienți că am tras de ei foarte mult și am depășit niște bariere trasate demult legate de timpul lor în fața ecranelor și ronțăitul între mese, fiindcă da, ca mami să poată dirija și tati cânta liniștit (cât de cât, ca oricum au mai apărut situații?) i-am lăsat să facă orice i-a ținut ocupați cât am avut nevoie ca să o scoatem la capăt.?

În afară de asta, mai e un aspect care mă macină și necesită o decizie de schimbare într-un fel sau altul. De când sunt profesor mi s-au multiplicat serios grupurile mai mari și mai mici de whatsapp, in care zilnic circulă diverse informații. Am grup cu fiecare clasă la care predau, grup de profesori, de diriginți, grup mare de elevi + profesori?, grupuri pentru fiecare cor (patru la număr!), grup de biserică, de părinți la biserică, grup de școală, grup de părinți la școală – fără cadre didactice în el, grup de grădi, apoi mai e câte un grup pentru fiecare opțional al copiilor mei, apoi…apoi…apoi… Și nu puține au fost zilele în care seara eram complet epuizată fizic de activitățile pline ale zilei, dar și mai mult psihic din cauza volumul mult prea mare, pentru un singur om, de informații care se abat inevitabil asupra lui! Bani pentru cadouri pe un grup, informații importante despre serbare pe un altul, chestiuni administrative pe grupul de serviciu… și uite-așa, dacă e să citești tot ce primești pe grupuri într-o singură zi, efectiv nu mai ai timp nici să respiri!

Zilele trecute am povestit cu o mamă care lucrează în domeniul cosmeticii și se plângea că seara trebuie să petreacă cel puțin o oră ca să citească de pe whatsapp mesajele pierdute în timpul zilei. Școală, serviciu, te-mai-miri-de-pe-unde, mereu te pomenești în câte un grup cu info pe care nu trebuie să le ratezi dacă vrei să fi părinte sau angajat de succes! Spunea că i s-a întâmplat adesea să omită vreo informație legată de vreo activitatede la grădi a fetiței sale, iar restul părinților mai puțin ocupați din grup au privit-o ca pe o mamă iresponsabilă! Păi cum să nu-i dai tu fustiță roșie fetiței tale la grădi, când pe grup era anunțat demult că marți e ziua fustițelor roșii! ? Oh, chiar o înțelegeam atât de bine pe biata femeie dar m-am abținut să-mi vărs și eu desaga mea fiindcă era chiar mai plină ca a ei. Nu poți ține pasul cu atâta informație din toate părțile! La mine sunt 3 copii și deocamdată mă bucur că unul încă nu e la grădi ca să intru automat încă în vreo trei grupuri de părinți, pe lângă cele 100 în care sunt deja…?

Așadar, săptămâna viitoare e a copiilor mei – intrăm la dezintoxicare reunțând la ecrane și telefoane și revenim unii la alții să ne mirăm cât de mult am crescut fiecare de când nu ne-am mai văzut! ??. Gluma e glumă însă pentru mine rețeta e simplă: de Sărbători mă deconectez de la device-uri și aplicații și mă reconectez cu ai mei. Am muncit, am primit răsplata pe măsură, toate sunt bune și frumoase, dar împlinirea și bucuria adevărată e dată de râsul lor molipsitor și mânuțele lor în jurul gâtului nostru!

Deci, prieteni dragi, cine are nevoie de vreun membru al familiei noastre în următoarea perioadă ne va găsi doar la telefon! Nu facebook, nici whatsapp sau insta sau altceva la fel! Și dacă chiar e important, insistați puțin, e posibil ca să nu auzim din prima telefonul uitat pe fundul vreunui sertar! Fiindca da, chiar ne deconectăm ca să ne…reconectăm!

P.S Dacă și voi faceți parte din grupuri cu mai mult de 30 de membri, gândiți-vă de mai multe ori înainte să trimiteți acolo o poză cu “Sărbători fericite”, pe care sigur o vom mai primi de pe alte 10 grupuri în care Dvs. poate nu sunteți înscris. Trimiteți doar în privat persoanei pe care o vizați cu acel mesaj, altminteri efectul dorit va fi exact pe dos! ???

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *